Kroppen fungerer og du føler deg helt fin inntil du helt plutselig og uten forvarsel kjenner at det hugger til i korsryggen.  Kanskje føler du at bena svikter og du havner i knestående eller hengende over ett eller annet møbel eller lignende.

Tankene suser igjennom hodet –  å nei! – hvorfor?  – au! – er det hekseskudd? –  hva gjør jeg nå? –  blir dette langvarig?  –  dette har jeg ikke tid til –  jeg skulle jo bare…. Arrgh så ergelig!

Du kjenner deg kanskje litt igjen?

Du er ikke alene om å få akutt kink i ryggen og det finnes gode råd som du selv kan prøve ut. Selv opplevde jeg dette for kort tid siden og dermed kom ideen til å lage denne videobloggen om hva jeg gjorde da min rygg streiket.  Jeg håper budskapet i videoen kan hjelpe deg dersom du opplever å få akutte ryggsmerter.

Trykk på bildet eller her for å se video

Noen opplysninger om ryggsmerter:

Omtrent 80 % av befolkningen opplever akutte ryggsmerter en eller flere ganger i løpet av livet. De aller fleste av disse episodene gir seg i løpet av ca 1-2 uker.  Noen kan oppleve at plagene henger i over en litt lengre tidsperiode. Veldig få som får akutte ryggsmerter, trenger ryggkirurgi.  De fleste opplever at ryggsmerten kun sitter i muskulaturen, noe som ikke alltid stemmer.  Dersom smertene henger i utover en uke kan det være lurt å få sjekket om muskulaturen har forårsaket nedsatt leddbevegelighet i nedre del av ryggsøylen.

Er du usikker på hva dine ryggsmerter skyldes? Vi har lang erfaring og mye kompetanse både på å undersøke, vurdere, behandle og å gi deg flere øvelser som er spesielt tilpasset deg og dine ryggplager.  Vårt mål er å holde en høy faglig standard og at du skal føle deg ivaretatt på en god måte om du søker hjelp for dine plager hos oss.

PS! øvelsene jeg viser i videoen er også gode for deg som lider av en lumbago som ikke er fullt så akutt som beskrevet over.