Vondt i kroppen? Våre kiropraktorer hjelper deg.

Plager og problemområder

Kiropraktoren diagnostiserer og behandler smerter og problemer som oppstår i muskulaturen, skjelettet og nervessystemet. Noen av de vanligste problemene og vondtene er listet opp nedenfor. Der kan du lese mer ved å trykke på pilen og følge linkene videre. Er det et tema du ønsker å lese mer om? Vi setter pris på innspill til informasjon vi kan dele. Ta kontakt med oss, enten på kontaktsiden, eller på Facebook-siden vår.

Dette er på ingen måte ment å være en uttømmende liste på tilstander vi ser eller behandler. Har du vondt i kroppen, men er usikker på om vi kan hjelpe deg? Ta kontakt med oss på telefon 67 10 56 90.

Godt utgangspunkt

Om vi ikke kan hjelpe deg med skaden/problemet direkte, har vi mulighet for å henvise til videre undersøkelser og eventuelt annen relevant behandling. Derfor er vi som kiropraktorer et godt utgangspunkt for deg som sliter med plager og vondt i kroppen. Kiropraktorene ved klinikken har et godt samarbeide med annet helsepersonell og gode kontakter i Oslo og omegn.

Ulike plager og problemområder

  • Akutte ryggsmerter
  • Tilbakevendende ryggsmerter
  • Skiveprolaps

Når man snakker om prolaps i ryggsammenheng, også kalt skiveprolaps, så er det en utposning av en eller flere mellomvirvelskiver det er snakk om. Les mer om skiveprolaps her. 

  • Isjias, strålesmerter i benet

Isjias (eller isjialgi) betegner smerte langs isjasnerven, kroppens lengste nerve. Smerten beskrives ofte som elektrisk og skarp, og følger stort set baksiden av lår og legg.

Isjias er et symptom som typisk oppstår på grunn av irritasjon av nerverøtter i korsryggen. Da isjias er et symptom, dvs. en signal om noe, og ikke en sykdom eller diagnose i seg selv (på samme måte som feber er et symptom på noe annet – f.eks. en bakterieinfeksjon), er det en god idé å få undersøkt hvorfor man har isjias. Dette kan vi hjelpe deg med hos oss.

  • Nakkekink / akutt nakke
  • Stressnakke
  • Whiplash/nakkesleng
  • Skiveprolaps i nakken
  • Cervikogen hodepine
  • Migrene
  • Andre typer av hodepine
  • Spenningshodepine

Spenningshodepine (kalles også for tensjonshodepine) er den vanligste typen av hodepine. Smerten, som er mild til moderat, beskrives ofte som trykkende eller pressende, som et bånd fra pannen og bakover. Hodepinen er sjeldent til stede om morgenen, men kommer utover dagen. Den kan føre med seg lett kvalme, men typisk ikke med oppkast. Det er heller ikke uvanlig med korte episoder av lett svimmelhet i forbinnelse med denne typen av hodepine. Stress, lite eller dårlig søvn, samt statisk arbeid er faktorer som kan være bidragende til å gi denne typen av hodepine. Den blir typisk ikke forverret av fysisk aktivitet.

Vi hjelper deg med å finne ut av hvilken type hodepine du har, og hva som kan gjøres videre!

  • Krystallsyke / BPPV

Krystallsyke er en vanlig og helt ufarlig årsak til svimmelhet. Typisk for krystallsyken er at svimmelheten utløses ved hodebevegelser eller stillingsskift, f. eks. fra liggende til stående stilling. Svimmelheten er rotatorisk – verden går rundt – og du har lyst til å holde deg fast i noe. Anfallene kan vare alt fra noen få sekunder, opp til et halvt minutt. Det er ikke uvanlig å oppleve kvalme sammen med svimmelheten.

Les mer om krystallsyke her

Les mer om senebetennelse (epikondylitt) / musearm ved å klikke her.

  • Schlatters sykdom (Osgood-Schlatter)

Schlatters sykdom (eller Osgood-Schlatters sykdom) er en overbelastingsstilstand i festet for den store lårmuskelen (quadriceps) på forsiden av leggbeinet (tibia) like nedenfor kneet. Overbelastingen skjer i fremre del av vekstsonen på leggbeinet og er derfor forbeholdt barn og unge med ufullstendig lukking av vekstsoner.

Det tidligste og mest tydelige symptomet på Schlatters sykdom er smerte i øvre del av leggbeinet i forbindelse med aktivitet. Etter en periode kan man se en påbygging av benvev i festet for den store lårmuskelen, hvilket gjør at man får en liten kul i området.

Tilstanden rammer først og fremst barn og ungdommer, hyppigst i alderen 11-14 år, og oftest blant idrettsaktive. Den er 3 gange hyppigere hos gutter enn jenter, men i takt med at jenter deltar i idrett i samme utstrekking som gutter blir den vanligere hos jenter også.

Osgood-Schlatter kommer av gjentatte høye belastinger på festet til den store lårmuskelen, hvilket gjør at det oppstår en slags betennelsesreaksjon.

I starten er tilstanden vond da man driver med aktivitet hvor kraften som utvikles av den store lårmuskelen er stor – løping, hopp, utstrekking av kneet mot motstand. I tillegg er det vondt å berøre området rett under kneskålen. Mange opplever også smerter ved å sitte med bøyde ben over lengre tid, f.eks ved reiser med buss, tog eller fly, hvor benplassen ofte er liten.

Behandlingen består av å modifisere aktivitetsnivået i en sånn grad at plagene blir mindre. Tilstanden er i de aller fleste tilfeller selvbegrensende, og brenner ut av seg selv i løpet av 6-18 måneder. Det anbefales ikke at man slutter med idrett – men det er nødvendig å planlegge belastingen for å unngå forverring og større smerter. Dette kan kiropraktorene på klinikken hjelpe deg med!

Benhinnebetennelse (traksjonsperiostitt – eller shin splints) er en betennelsestilstand i leggbenets hinne ofte som en følge av overbelastning av muskel- og senefestet langs innsiden av nedre 2/3 del av skinnebenet (tibia). Les mer om benhinnebetennelse her

  • Achillestendinopati
  • Behandling av barn
  • Mortons metatarsalgi (Mortons nevrom)

Mortons metatarsalgi (eller Mortons nevrom) er en tilstand med smerter i fremfoten, vanligvis i tåballen bak 3. og 4. tå. Tilstanden oppstår da en nerve som løper mellom metatarsene (de bein som sitter rett innenfor tærne), blir irritert eller klemt. Dette leder til at nerven utvikler en fortykkelse, et så kallt nevrom, som leder til at den blir enda tykkere – og dermed enda lettere klemt.

Tilstanden er karakterisert av smerte da man tråkker ned på foten, og ved å gå i trange sko. Det er også frem for alt kvinner som går i trange sko, samt joggere som rammes.

Behandlingen består i første omgang av avlasting i form av mindre trykkende skor, og eventuelt innleggssåler som hjelper til med å avlaste den fremre fotbuen.

Kiropraktorene på klinikken kan hjelpe deg med å finne ut av om det er dette du er ramt av – og videre derfra!