In English

Besøket

Undersøkelsen

Ved første besøk er det viktig at kiropraktoren får et innblikk i hvordan problemet har oppstått. Dette skjer gjennom samtale etterfulgt av en nøye ortopedisk og nevrologisk undersøkelse. I tillegg foretar kiropraktoren en funksjonell og biomekanisk undersøkelse av leddene i kroppen. Både leddene i ryggsøylen og de større leddene i kroppen undersøkes spesifikt med tanke på muskulatur, sener, leddkapsel, leddbånd, fleksibilitet, styrke og eventuelle skader. Er det nødvendig kan kiropraktoren rekvirere videre undersøkelser i form av røntgen, CT eller MR.

Etter å ha analysert alle resultater fra undersøkelsene og kommet fram til en diagnose, gjør vi oss opp en mening om hvilken type behandling som er riktig i hvert enkelt tilfelle. Noen kan oppleve å bli henvist til annen behandler alene eller i kombinasjon med kiropraktorbehandlingen der dette er fordelaktig.

Viser det seg at problemet faller utenfor kiropraktorens fagområde vil vi henvise til legespesialist for videre undersøkelser og behandling der.

Les gjerne mer på denne linken her

Behandlingen

De fleste forbinder kiropraktorbehandlingen med at det ”knaker” i ryggen. Dette kaller vi en kiropraktisk korreksjon og er en leddfrigjørende behandling, andre navn på det samme kan være; en justering eller manipulasjonsbehandling. Selve lyden oppstår når et vakum i leddet slipper og det frigjøres gass inne i leddkapselen. Selve korreksjonsgrepet blir utført med så stor hurtighet, liten kraft og liten vektarm som mulig. Dette oppleves sjeldent som smertefullt. Det finnes mange former for leddfrigjørende behandling. Ved flere av teknikkene som brukes fremkalles ikke nødvendigvis denne ”knakelyden”.

I tillegg behandler våre kiropraktorer ofte muskulatur og bindevev med tøyninger, triggerpunkter, nåler, massasje, instrumentering eller styrkeøvelser, alt etter hva som er nødvendig. Les mer om dette under kiropraktiske teknikker. Hjemmeøvelser, trening og ergonomiske råd kan også være en del av behandlingen.

Ved Lysaker Kiropraktorklinikk legger vi vekt på å se kroppen som en helhet.

Ved Lysaker Kiropraktorklinikk legger vi vekt på å se kroppen som en helhet. Samspillet mellom ledd, bindevev, muskler og bevegelsesmønstre er viktig. Ofte kan det være flere faktorer som bør adresseres samtidig. Derfor tilpasses behandlingen individuelt.

Våre kiropraktorer oppdaterer seg kontinuerlig på nye behandlingsmåter og implementerer dette i behandlingene.

Det er viktig for oss å ha en god dialog både med pasienten og annet helsepersonell for å yte best mulig helsehjelp.